Ανησυχητική η έλλειψη φαρμάκων για ασθενείς με καρκίνο του μαστού

Ανησυχητική η έλλειψη φαρμάκων για ασθενείς με καρκίνο του μαστού

Ανησυχητική η έλλειψη φαρμάκων για ασθενείς με καρκίνο του μαστού

Η Europa Donna Κύπρου παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τα τεκταινόμενα και την τροπή που φαίνεται να λαμβάνουν οι διαδικασίες για τη χορήγηση φαρμάκων σε καρκινοπαθείς.

Πιο συγκεκριμένα, έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων από ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι φάρμακα για το μεταστατικό καρκίνο του μαστού, ενώ είναι ήδη εγκεκριμένα από τον Ο.Α.Υ., δεν είναι διαθέσιμα για τους ασθενείς.

Ειδικότερα, το φάρμακο Falsodex το οποίο είναι ενέσιμο φάρμακο και χορηγείται μηνιαίως στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού, όπως επίσης η μορφίνη, η οποία χορηγείται σε καρκινοπαθείς ασθενείς γενικότερα, αυτή τη στιγμή είναι σε έλλειψη, με αποτέλεσμα οι ασθενείς, να χάνουν τις θεραπείες τους.

Η Europa Donna Κύπρου επικοινώνησε με τον Ο.Α.Υ. προκειμένου να διερευνήσει περαιτέρω το θέμα, χωρίς ωστόσο να λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις. Ο Σύνδεσμος, σημειώνει ακόμη ότι δεν έχει λάβει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς, για το πιο πάνω θέμα.

Η Europa Donna Κύπρου ζητά την άμεση επίλυση του προβλήματος που προέκυψε, αφού η έλλειψη των συγκεκριμένων φαρμάκων, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.